Wolfskuilseweg Tel. 024-3771326
Hengstdalseweg Tel. 024-3223030

MaandagGesloten
Dinsdag08.30 - 17.30 u
Woensdag08.30 - 17.30 u
Donderdag08.30 - 17.30 u
Vrijdag08.30 - 17.30 u
Zaterdag08.00 - 15.30 u
ZondagGesloten

Veel gestelde vragen

WAT IS EEN HAARWERK?

Haarwerk is de verzamelnaam voor pruiken, haaraanvullingen en andere vormen van haarwerk. In vakkringen wordt er ook wel gesproken van vervangend haar. Het materiaal dat gebruikt wordt bestaat uit echt of synthetisch haar of cyberhair. In de meeste gevallen geven pruiken of haaraanvullingen van kunsthaar het beste resultaat, en niet alleen omdat ze goedkoper zijn. Haarwerk van echt haar is duurder vanwege de hoge kosten van het materiaal en het maken op zich. Ook vraagt dit type haarwerk meer onderhoud en is kwetsbaarder bij intensief gebruik. Het slijt verhoudingsgewijs sneller. Denk bijvoorbeeld aan wassen en verkleuring. Synthetisch haar is daarentegen krulvast en waterafstotend.

De kwaliteit van kunsthaar is tegenwoordig uitstekend. Dit heeft alles te maken met de toepassing van nieuwe materialen en technieken. Kunsthaar wordt veelal handmatig vastgemaakt op een fijn gaas, de zogenaamde monofilm die nagenoeg overeenkomt met de eigenschappen van de hoofdhuid. Deze kunsthuid 'ademt' optimaal, zit comfortabel en is uiterst hygiënisch in het gebruik. Haarval en inplant zijn niet van eigen haar te onderscheiden. Het resultaat ziet er volkomen natuurlijk uit.

Dat geldt ook voor de zogenaamde standaardmodellen, die in de meeste gevallen worden geadviseerd. De klant heeft een ruime keus aan mogelijkheden en kan vrijwel altijd direct worden geholpen met een basispruik of haaraanvulling. Wat betreft model, valling van het haar, dikte en kleur zijn er vrijwel geen beperkingen. Voor de drager is misschien wel het grootste voordeel dat synthetisch haarwerk niet van echt haar valt te onderscheiden. Het haarwerk verkleurt nagenoeg niet en is heel eenvoudig zelf te verzorgen en te onderhouden. De haarwerkspecialist overlegt met u welke pruik of haaraanvulling het beste bij u past en knipt deze direct in de gewenste coupe.

WAAR HEEFT EEN HAARWERK HET MEEST VAN TE LIJDEN?

Let u er wel op onder welke omstandigheden u haarwerk draagt. Dat zal van persoon tot persoon verschillen. Een intensieve sporter of iemand die vanwege zijn werk regelmatig met extreme temperaturen of agressieve stoffen in aanraking komt, zal andere eisen stellen aan zijn kapsel. Voorzichtigheid is geboden bij het zwemmen, douchen en slapen. Het water in het zwembad bevat chloor dat het haarwerk op de langere termijn kan doen verkleuren. Omdat het haarwerk nat wordt, verslapt ook de krulling, net als bij het douchen. Wie zijn pruik of haaraanvulling ophoudt bij het slapen zal merken dat het haarwerk meer onderhoud vraagt en sneller slijt. Het is dus belangrijk dat de drager van een pruik of haaraanvulling hiermee rekening houdt.

Voor Cyberhair worden andere regels toegepast, klik hier voor informatie over Cyberhair.

HOE MAAK IK EEN KEUZE?

Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig. Uu maakt een afspraak met de haarwerkspecialist, dit kan bijna altijd op de korte termijn maar zeker binnen 5 werkdagen, en spreekt samen de mogelijkheden door. Hij geeft u vakkundig advies en zal u precies uitleggen waar u op moet letten bij de aanschaf. Op basis van uw wensen wordt een haarwerkje uitgezocht. Daarbij wordt gelet op kleur, valling van het haar en natuurlijk op het model en de uiteindelijke afwerking.

Als u niet in de mogelijkheid bent om bij ons in de salon te komen omdat u op het moment van de afspraak in het ziekenhuis ligt, dan kan een van onze haarwerkspecialisten u daar bezoeken. Aan de hand van een recente foto van u kapsel worden dan verschillende haarwerken door ons uitgezocht zodat u bij het bezoek in het ziekenhuis toch genoeg keuze heeft.

Als u zelf nog haar heeft, dan is het zaak om het haarwerk precies aan uw eigen haar aan te passen. Dat luistert zeer nauw en vraagt het nodige vakmanschap en ervaring. Gaat het om een pruik dan heeft de drager alle mogelijkheden om te kiezen. 

Haarwerkspecialist Ton de Vos werkt doorgaans vanuit een basispruik of-haaraanvulling. Hij neemt, als dat nodig is, de hoofdmaten op en gaat met de verdere gegevens aan de slag. Recente foto's geven de haarwerker vaak een goede indruk van uw wensen. Wie kiest voor een standaardmodel wordt ter plekke geholpen, ook als er kleine correcties van de pruik of haaraanvulling nodig zijn. Heeft u heel speciale wensen of is een bepaalde kleur niet op voorraad dan zult u enkele dagen moeten wachten. De praktijk leert overigens dat dit zelden voorkomt.

HOE WORDT EEN HAARWERK VASTGEMAAKT?

Het dragen van een pruik of haaraanvulling hoeft zeker geen reden tot zorg of angst te zijn. Het gevreesde 'loszitten' of 'schuiven' hoeft gewoon niet voor te komen. Vakkundig aangemeten haarwerk is zowel comfortabel als hygiënisch. In principe is de pasvorm van een pruik zo perfect dat bevestiging overbodig is. Soms word haarwerk op enkele plaatsen vastgemaakt met tape, een speciaal soort plakband.

Bij haaraanvullingen wordt soms gebruik gemaakt van een klemsysteem. Deze methode is geschikt voor degene die nog haar van zichzelf hebben. Met kleine klemmetjes word het haarwerk aan het eigen haar bevestigd, zodat het goed vastzit, niet kan gaan schuiven en comfortabel zit. Ook hier is het resultaat betrouwbaar en hygiënisch.

ONDERHOUD

Ook haarwerk heeft net als de rest van ons lichaam en onze kleding verzorging nodig. Gezien de hoge kwaliteit gaat daar weinig tijd in zitten. Wel is het aan te bevelen om regelmatig te borstelen om stofvorming te voorkomen. En net als voor gewoon haar, zijn er goede middelen op de markt waarmee de pruik of haaraanvulling behandeld kan worden om in een goede conditie te blijven. Denkt u maar aan shampoo<s voor het wassen en een balsem, die het haar meer souplesse en glans geeft. Het wassen gebeurt bij voorkeur een keer in de week. Nadat u de pruik eerst goed heeft uitgeborsteld, legt u deze tien minuten- zonder te wrijven of te wringen! -in een lauwe shampoo oplossing. De verhouding is ongeveer een a anderhalf dopje shampoo op een liter water. Vervolgens spoelt u de pruik goed uit met lauw water. Daarna maakt u een balsemoplossing klaar, ook die in de verhouding een a anderhalf dopje op een liter lauw water. U laat de pruik hier ongeveer drie minuten in liggen. De meeste soorten balsem moeten daarna worden uitgespoeld. De pruik vervolgens voorzichtig afdeppen en op een natuurlijke manier verder laten drogen. Dus nooit föhnen! ( Cyberhair kan wel geföhnd worden)

Wie zijn of haar uiterlijk verzorgt zal ook regelmatig aandacht moeten besteden aan het natuurlijke, eigen haar als dat nog aanwezig is. Dit groeit gewoon door en de kapper zorgt ervoor dat het prima op lengte en in model blijft. Haaraanvullingdragers hebben nogal eens de neiging de verzorging van het eigen haar te vergeten, waardoor het dragen van een haaraanvulling de omgeving duidelijk begint op te vallen. Het eigen haar kan ook verkleuren als gevolg van het felle zonlicht in de zomer of vergrijzing. Het is overigens opvallend hoeveel mensen met haar van mindere kwaliteit een pet of muts dragen. Ook hier zou een haaraanvulling of pruik prima uitkomst bieden.

HOE DRAAG IK EEN PRUIK OF HAARAANVULLING?

Het antwoord is even simpel als vanzelfsprekend. Gewoon zoals het hoort, overeenkomstig het natuurlijke kapsel of het gekozen model pruik. Wat echt geen gezicht is, is wanneer een pruik scheef en of te ver naar voren wordt gedragen. Het belangrijkste is dat u ervoor zorgt dat het haarwerk goed op zijn plaats zit. Daarbij moet u op een paar dingen letten. Met de twee elastiekjes aan de onderkant kan de pruik naar wens groter of kleiner worden gemaakt. Let er vervolgens op dat u de flapjes aan de zijkanten op gelijke hoogte voor de oren plaatst. Net als bij een kapsel dienen de oren vrij te zijn 

De hoogte of stand van de pruik op het voorhoofd bepaalt u als volgt. Leg uw platte hand op het voorhoofd en de pink op de wenkbrauwen. Bij de vierde vinger is de plaats van de haargrens. De rand aan de voorzijde van de pruik maakt u onzichtbaar door het haar hier met de toppen van uw vingers ietsje naar voren te halen. Bent u brildragend dan krijgt u het beste resultaat als de brilleveren, ofwel brillepootjes, aan het uiteinde over de flapjes heen plaatst en vervolgens de haren met een puntkam over de brilleveren kamt. Haarwerk kan dus met het grootste gemak op een natuurlijke manier worden gedragen zonder dat het de omgeving op zal vallen.

HOE LANG GAAT EEN HAARWERK MEE?

Zelfs de beste pruik of haaraanvulling is onderhevig aan slijtage en gaat niet eeuwig mee. Als richtlijn wordt een jaar aangehouden, al is dit vanzelfsprekend een gemiddelde. Hoe lang kunsthaar meegaat is vooral afhankelijk van persoonlijke omstandigheden, werk en/of vorm van vrijetijdsbesteding. Haarwerk heeft in ieder geval te lijden van het intensieve, directe contact met de hoofdhuid. Uit ervaring blijkt dat er bij haarwerk na een jaar slijtage kan gaan optreden. Daarom is het zaak tijdig de pruik of haaraanvulling te vervangen. Dat kan ook om andere redenen gebeuren. U wilt bijvoorbeeld uw coupe veranderen of op een andere haarkleur overschakelen. Het zelf bijkleuren - verven bijvoorbeeld van het eigen haar kan eigenlijk alleen als dat met kennis van zaken gebeurt. Ook hier is en blijft de kapper de vakman en/of -vrouw. Voor de volledigheid: synthetisch haar kan niet worden gekleurd!

EN DE KOSTEN?

Een eenvoudig antwoord op deze vraag is niet te geven. Het hangt er vanaf of u een compleet handgemaakte pruik wenst of voor een standaard model kiest. Maatwerk in de vorm van handgeknoopt haarwerk is per definitie duurder. De prijs wordt daarom bepaald door uw persoonlijke wensen.Als u problemen met uw haar heeft doet u er goed aan contact op te nemen met uw huisarts. Deze kan u een zogenaamde medische indicatie geven. Op grond van deze verklaring vergoeden zorgverzekeraars een deel van de aanschafkosten van een pruik of haaraanvulling. per januari 2013 is deze vergoeding 393 euro vanuit de basisvergoeding. Ook de haarwerkspecialist geeft u hierover graag verdere informatie.

HAARWERK: MAATWERK MET TEVREDENHEID.

Kaalheid of gedeeltelijk kaal zijn, hoeft voor niemand meer een probleem te zijn. Een pruik of haaraanvulling blijkt een volwaardig alternatief. Met een goed advies en een vakkundig haarwerkspecialist is het probleem snel en efficiënt op te lossen. Want niemand hoeft vandaag de dag met slecht haar of een kaal hoofd door het leven te gaan.

WAT TE DOEN BIJ EEN KLACHT ?

Als er iets niet naar tevredenheid is, dan zullen we er alles aan doen om dit op te lossen.
Neem contact met ons op via mail of bel ons op zodat we een probleem gelijk op kunnen lossen.

Is het nou zo dat we er ondanks al onze inspanningen niet uitkomen, zijn we aangesloten bij de onafhankelijke stichting geschillencommissies voor consumentenzaken ( SGC ). Meer informatie en de algemene voorwaarden vindt u op de website van de ANKO waar wij bij zijn aangesloten.

IK WEET NIET ZEKER OF HET HAAR UITVALT, KAN IK EEN PRUIK OF HAARWERK RESERVEREN VOOR HET GEVAL DAT HET HAAR TOCH UITVALT?

Het haarwerk van u keuze kunnen wij tot 6 weken voor u reserveren. DIt is geheel kostenloos.
Na 6 weken moeten wij het haarwerk opnieuw bestellen. Dit haarwerk is dan in de meeste gevallen de volgende dag in huis.
 

ALS IK NOG VRAGEN HEB NA LEVERING VAN MIJN HAARWERK WAT KAN IK DAN HET BESTE DOEN?

In de meeste gevallen maken we na 2 weken een afspraak om te kijken of alles naar tevredenheid is.
Aan deze afspraak zijn geen kosten verbonden.
Mocht u na deze controle - afspraak nog vragen hebben, kunt u ten aller tijden contact opnemen met Ton de Vos Hairstylist.
Dit kan via telefoon, 024 3771326 of mail, info@tondevoshairstylist.nl.

WIST U DAT?

Ton de Vos Hairstylist al meer dan 75 jaar een begrip in Nijmegen is?

CONTACT OPNEMEN

Heeft u vragen of wilt u extra informatie dan kunt u via onderstaande gegevens contact opnemen.

Ton de Vos Hairstylist
Wolfskuilseweg 92 | 024 3771326
Ton de Vos Hairstylist
Hengstdalseweg 36 | 024 3223030

info@tondevoshairstylist.nl

Facebook Ton de Vos Hairstylist