Wolfskuilseweg Tel. 024-3771326
Hengstdalseweg Tel. 024-3223030

MaandagGesloten
Dinsdag08.30 - 17.30 u
Woensdag08.30 - 17.30 u
Donderdag08.30 - 17.30 u
Vrijdag08.30 - 17.30 u
Zaterdag08.00 - 15.30 u
ZondagGesloten

Pruik en haarwerk

Een pruik of haaraanvulling? Vaak een moeilijke beslissing. 
Kaal zijn of worden is voor velen moeilijk te accepteren. Deze omstandigheid kan iemand psychisch veel problemen opleveren. Het zou niet de eerste keer zijn, wanneer een kaal of kalend persoon zich helemaal van zijn omgeving afsluit en in een isolement terechtkomt.

Toegegeven, als kaal zijn als een handicap wordt ervaren, dan kan niemand er zo een-twee-drie overheen stappen. Maar wat we hier willen aangeven, is dat er geen enkele reden voor is. Haarwerk vormt bijna altijd de oplossing voor het probleem. En het is aan de persoon in kwestie om de eerste stap te nemen, die op het eerste gezicht zo moeilijk lijkt. 

Een gesprek met een haarwerkspecialist zal veel duidelijk maken. Hij of zij kan wijzen op de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn op het gebied van vervangend haar en haaraanvullingen. En vergeet niet, deze mensen weten precies hoe moeilijk het is om er over te praten. Maar het is goed te bedenken, dat deze specialisten veel ervaring hebben. Zij weten precies welke vragen er gesteld worden en welke mogelijkheden er op het gebied van haarwerken zijn. Wie een haarwerkje wil aanschaffen wordt daarom ontvangen in een persoonlijke en ontspannen sfeer.

Er gaan maanden, soms jaren van twijfel en angst overheen voordat iemand bij een huisarts of haarwerkspecialist ten rade gaat. Zelfs dan moet er nog heel wat weerstand worden overwonnen. Alle vooroordelen die er zijn passeren de revue. Het is alsof iemand die eenmaal zover is, hele proces van erkenning en acceptatie van het probleem tot het werkelijk dragen van het haarwerk, moet doorlopen. Met alle tegenstrijdige gevoelens van dien. Het geeft ook aan, ondanks de grote bevrediging die er van uitgaat, hoe zwaar het is om het vak van haarwerkspecialist uit te oefenen.
U zult merken dat u nooit tevergeefs een beroep doet op deze vakmensen. Zij staan altijd open voor uw vragen. Die zullen er zeker zijn zoals:

  • Hoe zal mijn omgeving reageren?
  • Is het zichtbaar als ik een haaraanvulling draag?
  • Wat moet ik doen als er wat gebeurt met mijn pruik?

Kale en kalende mensen zijn enorm gevoelig voor vooroordelen. Voor die van anderen, en met name voor die van zichzelf. Vervangend haar zou altijd te zien zijn. Dat is natuurlijk onzin. Wanneer iemand een pruik of haaraanvulling op de juiste manier draagt, valt dat niet op. Jammer genoeg hoor je daar maar weinig mensen over praten, want dan zou het met die vooroordelen wel meevallen.

Wel heeft iedereen het over die gevallen waarbij het haarstuk niet juist wordt gedragen. Denk maar aan een versleten of scheef gedragen pruik. Maar het mag toch niet zo zijn dat uitzonderingen de regel bepalen? Dit betekent alleen maar dat er enkele pruiken- en haaraanvullingdragers zijn die niet goed weten hoe ze het vervangend haar moeten dragen en verzorgen. En dat de omgeving doorgaans ook niet op een goede manier reageert, maakt het voor hen alleen maar moeilijker. Het is niet makkelijk om tegen iemand te zeggen dat een haarstukje te ver naar voren zit. Haarwerk is net zo goed een onderdeel van uiterlijke verzorging. En

WIST U DAT?

Ton de Vos Hairstylist al meer dan 75 jaar een begrip in Nijmegen is?

CONTACT OPNEMEN

Heeft u vragen of wilt u extra informatie dan kunt u via onderstaande gegevens contact opnemen.

Ton de Vos Hairstylist
Wolfskuilseweg 92 | 024 3771326
Ton de Vos Hairstylist
Hengstdalseweg 36 | 024 3223030

info@tondevoshairstylist.nl

Facebook Ton de Vos Hairstylist