Wolfskuilseweg Tel. 024-3771326
Hengstdalseweg Tel. 024-3223030

MaandagGesloten
Dinsdag08.30 - 17.30 u
Woensdag08.30 - 17.30 u
Donderdag08.30 - 17.30 u
Vrijdag08.30 - 17.30 u
Zaterdag08.00 - 15.30 u
ZondagGesloten

Oorzaken kaalheid

Mensen met haarproblemen vragen vaak om advies en voorlichting. Ze willen graag weten wat de oorzaken van haaruitval zijn en wat er tegen te doen is. Zowel mannen als vrouwen kunnen  te maken krijgen met dit verschijnsel, dat om uiteenlopende redenen optreedt. Haaruitval kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van storingen in de stofwisseling of huidziekten. Uit onderzoek is bekend dat 33% van de huidziekten haarproblemen tot gevolg heeft. De huisarts kan doorgaans de aard en oorzaak van het probleem vaststellen en u verder helpen of verwijzen.

Welke soort van kaalheid bestaat er nog meer?
De meest voorkomende kaalheid heet in medische termen Alopecia Adrogenetica.
'Alopecia' betekent kaalheid. 'Androgeen' verwijst naar het mannelijke geslachtshormoon en 'genetisch' staat voor erfelijke bepaaldheid. Deze vorm van haaruitval komt vooral bij mannen voor, maar ook bij vrouwen. Zij bezitten naast vrouwelijke ook mannelijke geslachtshormonen. Het uitvallen van het haar begint meestal aan de voorzijde en zet zich geleidelijk verder door naar het middengedeelte van het hoofd. Voor mannen is er geen bevredigende medische behandeling. Voor vrouwen is er soms wel therapie mogelijk. De huisarts en huidarts geven u hierover graag verdere informatie.

Haarverlies na een bevalling komt ook geregeld voor. Ongeveer drie maanden nadat de vrouw bevallen is, kan haaruitval optreden. Soms ernstig, meestal nauwelijks merkbaar. Dit verschijnsel is van tijdelijke aard. Na verloop van tijd herstelt het haar zich weer. Alopecia Areata is de naam voor de kaalheid, waarbij het haar plaatselijk verdwijnt. Het haar valt met hele plukken tegelijk uit. Er verschijnen ronde of ovale plekken op de hoofdhuid. Doorgaans is de aandoening van tijdelijke aard. Alleen in ernstige gevallen kan iemand geheel of gedeeltelijk kaal worden. Bij dit verschijnsel produceert het lichaam afweerstoffen, waardoor het haar wordt afgestoten. Ook zijn er speciale behandelingscentra voor ernstige vormen van Alopecia Areata.
Kaalheid, geheel of gedeeltelijk, kan het gevolg zijn van bestraling of gebruik van bepaalde medicijnen. Na verloop van tijd zal het haar in de meeste gevallen weer aangroeien.

WIST U DAT?

Ton de Vos Hairstylist al meer dan 75 jaar een begrip in Nijmegen is?

CONTACT OPNEMEN

Heeft u vragen of wilt u extra informatie dan kunt u via onderstaande gegevens contact opnemen.

Ton de Vos Hairstylist
Wolfskuilseweg 92 | 024 3771326
Ton de Vos Hairstylist
Hengstdalseweg 36 | 024 3223030

info@tondevoshairstylist.nl

Facebook Ton de Vos Hairstylist